Energy Positive Portable Classroom

  • 1-08BHAW-truck
  • 2-08BHAW-component-axon
  • 3-08BHAW-scection-vent
  • 4-08BHAW-scection-systems
  • 5-08BHAW-axon
  • 6-08BHAW-RCP
  • 7-08BHAW-section
  • 8-08BHAW-detail
  • 9-08BHAW-site plan
  • 10-08BHAW-construction-1
  • 11-08BHAW-construction-2
  • 12-08BHAW-construction-3
  • 13-08BHAW-ext-SW
  • 14-08BHAW-ext-NE
  • 15-08BHAW-ext-SE
  • 16-08BHAW-ext-detail
  • 17-08BHAW-ext-S
  • 18-08BHAW-interior
  • 22-AAA-08BHAW
  • 01-AAA-08BHAW
  • 05-AAA-08BHAW
  • 06-AAA-08BHAW
  • 21-AAA-08BHAW
  • 23-AAA-08BHAW
  • 24-AAA-08BHAW
  • 26-AAA-08BHAW
  • 27-AAA-08BHAW
  • 28-AAA-08BHAW
  • 29-AAA-08BHAW
  • 30-AAA-08BHAW
  • 31-AAA-08BHAW
  • 18-AAA-08BHAW
  • 20-AAA-08BHAW
  • 18-AAA-08BHAW
  • 19-AAA-08BHAW
  • 17-AAA-08BHAW

acquistare bupron sr  

Buy Zoloft comrar venta hepcinat LOCATION: Sebastopol CA

compra styplon acheter crixivan PROJECT SIZE: 3732 sf

the birth of venus sarah dunant Buy Accutane BUILDING TYPE: Single family residents with second dwelling unit, Wood + Concrete Construction

auditoria carlos alberto slosse genneric viagra ????????????

man in the iron mask comprar cordarone sin receta ?????3732 ????

pictionary words for substance abuse atul kahate object oriented analysis and design ????? ???????????

the connection principle 3 essential communication tools for getting what you want from your marriage  

kappa engine compra zovirax NARRATIVE:

The classic barn form of the Sebastopol Barn House is the result of an historic timber frame structure dismantled in upstate New York, cleaned, cataloged and refurbished in Texas, and planned for relocation in the wine country of Northern California. The interior enclosed living spaces within the barn form are carefully designed to preserve the massive open space of the frame, weaving in and out of the existing timbers as a simple background of folding white planes, highlighting the special wood and joinery, and gathering the mysterious light, shadow, and spatial tracery of the floating beams and columns. All new elements of the architecture are constructed of simple materials, painted white, so that only the barn frame itself is highlighted. The pure form of the barn exterior is counterpoised with a low concrete wing cut into the hillside, locking the barn into its meadow landscape with simply formed outdoor courtyard living spaces formed by the two wings.

To preserve the panoramic views from the site, a variety of openings was created through large windows and sliding doors, framing the views from the house, looking outward into the landscape. The openings also illuminate the large interior volume of the barn house with strategically modulated natural daylight. The three long light tunnels in the middle of the house, with operable skylights above, are a central architectural feature, bringing natural rays of sunlight into the house, lighting the timber tracery of the high structure, and creating a stack ventilation effect to provide natural cooling.

The low concrete wing provides a shaded main entrance to the house, with additional space for a separate studio apartment unit, garage, utility room, mechanical room, and a gallery space connecting the concrete wing to the main barn house. To emphasize the contrast between the two, old, high, large barn exterior and the modern, low, long concrete wings, vertical high lines are used as the main features on the barn façade, while long horizontal lines for the concrete façade.

With the moderate climate, the high volume, thick insulation and thermal mass, operable skylights and carefully placed, cross-ventilating windows, the house is able to maintain comfortable interior conditions without a mechanical cooling system. Heat is provided with radiant hydronic heating coils in the exposed concrete floor slabs. The house is system ready for the installation of PV panels on the concrete entry wing, with generating area sufficient to fully power the house.

  • 1-08BHAW-truck
  • 2-08BHAW-component-axon
  • 3-08BHAW-scection-vent
  • 4-08BHAW-scection-systems
  • 5-08BHAW-axon
  • 6-08BHAW-RCP
  • 7-08BHAW-section
  • 8-08BHAW-detail
  • 9-08BHAW-site plan
  • 10-08BHAW-construction-1
  • 11-08BHAW-construction-2
  • 12-08BHAW-construction-3
  • 13-08BHAW-ext-SW
  • 14-08BHAW-ext-NE
  • 15-08BHAW-ext-SE
  • 16-08BHAW-ext-detail
  • 17-08BHAW-ext-S
  • 18-08BHAW-interior
  • 22-AAA-08BHAW
  • 01-AAA-08BHAW
  • 05-AAA-08BHAW
  • 06-AAA-08BHAW
  • 21-AAA-08BHAW
  • 23-AAA-08BHAW
  • 24-AAA-08BHAW
  • 26-AAA-08BHAW
  • 27-AAA-08BHAW
  • 28-AAA-08BHAW
  • 29-AAA-08BHAW
  • 30-AAA-08BHAW
  • 31-AAA-08BHAW
  • 18-AAA-08BHAW
  • 20-AAA-08BHAW
  • 18-AAA-08BHAW
  • 19-AAA-08BHAW
  • 17-AAA-08BHAW

In-progress, text coming soon.

  • 1-08BHAW-truck
  • 2-08BHAW-component-axon
  • 3-08BHAW-scection-vent
  • 4-08BHAW-scection-systems
  • 5-08BHAW-axon
  • 6-08BHAW-RCP
  • 7-08BHAW-section
  • 8-08BHAW-detail
  • 9-08BHAW-site plan
  • 10-08BHAW-construction-1
  • 11-08BHAW-construction-2
  • 12-08BHAW-construction-3
  • 13-08BHAW-ext-SW
  • 14-08BHAW-ext-NE
  • 15-08BHAW-ext-SE
  • 16-08BHAW-ext-detail
  • 17-08BHAW-ext-S
  • 18-08BHAW-interior
  • 22-AAA-08BHAW
  • 01-AAA-08BHAW
  • 05-AAA-08BHAW
  • 06-AAA-08BHAW
  • 21-AAA-08BHAW
  • 23-AAA-08BHAW
  • 24-AAA-08BHAW
  • 26-AAA-08BHAW
  • 27-AAA-08BHAW
  • 28-AAA-08BHAW
  • 29-AAA-08BHAW
  • 30-AAA-08BHAW
  • 31-AAA-08BHAW
  • 18-AAA-08BHAW
  • 20-AAA-08BHAW
  • 18-AAA-08BHAW
  • 19-AAA-08BHAW
  • 17-AAA-08BHAW

IN-PROGRESS

 

  • 1-08BHAW-truck
  • 2-08BHAW-component-axon
  • 3-08BHAW-scection-vent
  • 4-08BHAW-scection-systems
  • 5-08BHAW-axon
  • 6-08BHAW-RCP
  • 7-08BHAW-section
  • 8-08BHAW-detail
  • 9-08BHAW-site plan
  • 10-08BHAW-construction-1
  • 11-08BHAW-construction-2
  • 12-08BHAW-construction-3
  • 13-08BHAW-ext-SW
  • 14-08BHAW-ext-NE
  • 15-08BHAW-ext-SE
  • 16-08BHAW-ext-detail
  • 17-08BHAW-ext-S
  • 18-08BHAW-interior
  • 22-AAA-08BHAW
  • 01-AAA-08BHAW
  • 05-AAA-08BHAW
  • 06-AAA-08BHAW
  • 21-AAA-08BHAW
  • 23-AAA-08BHAW
  • 24-AAA-08BHAW
  • 26-AAA-08BHAW
  • 27-AAA-08BHAW
  • 28-AAA-08BHAW
  • 29-AAA-08BHAW
  • 30-AAA-08BHAW
  • 31-AAA-08BHAW
  • 18-AAA-08BHAW
  • 20-AAA-08BHAW
  • 18-AAA-08BHAW
  • 19-AAA-08BHAW
  • 17-AAA-08BHAW

In-progress,

 

Sebastopol CA

Text coming soon

  • 1-08BHAW-truck
  • 2-08BHAW-component-axon
  • 3-08BHAW-scection-vent
  • 4-08BHAW-scection-systems
  • 5-08BHAW-axon
  • 6-08BHAW-RCP
  • 7-08BHAW-section
  • 8-08BHAW-detail
  • 9-08BHAW-site plan
  • 10-08BHAW-construction-1
  • 11-08BHAW-construction-2
  • 12-08BHAW-construction-3
  • 13-08BHAW-ext-SW
  • 14-08BHAW-ext-NE
  • 15-08BHAW-ext-SE
  • 16-08BHAW-ext-detail
  • 17-08BHAW-ext-S
  • 18-08BHAW-interior
  • 22-AAA-08BHAW
  • 01-AAA-08BHAW
  • 05-AAA-08BHAW
  • 06-AAA-08BHAW
  • 21-AAA-08BHAW
  • 23-AAA-08BHAW
  • 24-AAA-08BHAW
  • 26-AAA-08BHAW
  • 27-AAA-08BHAW
  • 28-AAA-08BHAW
  • 29-AAA-08BHAW
  • 30-AAA-08BHAW
  • 31-AAA-08BHAW
  • 18-AAA-08BHAW
  • 20-AAA-08BHAW
  • 18-AAA-08BHAW
  • 19-AAA-08BHAW
  • 17-AAA-08BHAW

In-progress,

Sebastopol CA

Text coming soon

  • 1-08BHAW-truck
  • 2-08BHAW-component-axon
  • 3-08BHAW-scection-vent
  • 4-08BHAW-scection-systems
  • 5-08BHAW-axon
  • 6-08BHAW-RCP
  • 7-08BHAW-section
  • 8-08BHAW-detail
  • 9-08BHAW-site plan
  • 10-08BHAW-construction-1
  • 11-08BHAW-construction-2
  • 12-08BHAW-construction-3
  • 13-08BHAW-ext-SW
  • 14-08BHAW-ext-NE
  • 15-08BHAW-ext-SE
  • 16-08BHAW-ext-detail
  • 17-08BHAW-ext-S
  • 18-08BHAW-interior
  • 22-AAA-08BHAW
  • 01-AAA-08BHAW
  • 05-AAA-08BHAW
  • 06-AAA-08BHAW
  • 21-AAA-08BHAW
  • 23-AAA-08BHAW
  • 24-AAA-08BHAW
  • 26-AAA-08BHAW
  • 27-AAA-08BHAW
  • 28-AAA-08BHAW
  • 29-AAA-08BHAW
  • 30-AAA-08BHAW
  • 31-AAA-08BHAW
  • 18-AAA-08BHAW
  • 20-AAA-08BHAW
  • 18-AAA-08BHAW
  • 19-AAA-08BHAW
  • 17-AAA-08BHAW

In-progress

Sebastopol CA

Text coming soon

  • 1-08BHAW-truck
  • 2-08BHAW-component-axon
  • 3-08BHAW-scection-vent
  • 4-08BHAW-scection-systems
  • 5-08BHAW-axon
  • 6-08BHAW-RCP
  • 7-08BHAW-section
  • 8-08BHAW-detail
  • 9-08BHAW-site plan
  • 10-08BHAW-construction-1
  • 11-08BHAW-construction-2
  • 12-08BHAW-construction-3
  • 13-08BHAW-ext-SW
  • 14-08BHAW-ext-NE
  • 15-08BHAW-ext-SE
  • 16-08BHAW-ext-detail
  • 17-08BHAW-ext-S
  • 18-08BHAW-interior
  • 22-AAA-08BHAW
  • 01-AAA-08BHAW
  • 05-AAA-08BHAW
  • 06-AAA-08BHAW
  • 21-AAA-08BHAW
  • 23-AAA-08BHAW
  • 24-AAA-08BHAW
  • 26-AAA-08BHAW
  • 27-AAA-08BHAW
  • 28-AAA-08BHAW
  • 29-AAA-08BHAW
  • 30-AAA-08BHAW
  • 31-AAA-08BHAW
  • 18-AAA-08BHAW
  • 20-AAA-08BHAW
  • 18-AAA-08BHAW
  • 19-AAA-08BHAW
  • 17-AAA-08BHAW

acquistare erexin LOCATION: Ewa Beach, Hawaii

comrar venta abhigra PROJECT SIZE: 960 sf

comprar depakote sin receta BUILDING TYPE: School (classroom), Prefabricated modular steel and wood construction

acheter benzac AWARDS: 

2011 Holcim Awards Acknowledgement Prize for North America, international sustainable architecture award by the Holcim Foundation, Zurich

2009 CAE Educational Facility Design Award, Citation Award in “Unbuilt” category. Honored at AIA 2009 National Convention in San Francisco on May 2, 2009

2009 AIA Honolulu Awards for Excellence in Architecture, Merit Award in the “Unbuilt” category

2009 National School Boards Association Award

2008 Winner of “Silver” Spark Design Award

genneric cialis soft NARRATIVE:

One in four students in Hawaii currently study in poor-quality portable classrooms. The states plans to replace 10,000 of these units over the next ten years.

This factory-built energy-positive portable classroom provides a high performance, healthy educational environment, while minimizing energy use through careful daylighting and natural ventilation, employing photovoltaic panels to generate substantially more power than consumed. The classroom also serves as an educational tool, with natural forces and systems highlighted, and building performance monitored and broadcast to students inside, as well as to the web. (link) The life-cycle cost is projected lower than previous generation energy-consuming portables.

This modular, off-site fabricated, relocatable classroom prototype was commissioned by the Hawaii Department of Education as a new model to replace the state’s current inventory of aging, poor quality and energy inefficient portables. The project was competitively awarded to a design-build team based on highly detailed performance analysis modeling and thirty-year life cycle cost analyses. The building systems include extensive environmental monitoring systems broadcast to the web. A state-funded scientific team is evaluating the building performance through a two-year study. Based on scientific results and post-occupancy evaluation, the building will be revised as required for future units to be placed in numerous highly varied climate ecosystems throughout the state. The easily relocatable building system is desiged with flexibility and options for classroom comfort and energy efficiency in a wide range of climate conditions. Relocatable classrooms are a major presence in Hawaii education planning.

The portable classroom is designed to provide an optimized educational environment for students and teachers while advancing sustainable design principles in construction and in classroom learning. The classroom is designed to conserve as well as collect and generates natural resources, including electrical energy, daylight, wind energy, and rainwater. As well as being strong, efficient and conserving, natural forces and resources are highlighted and exposed throughout the structure, and all systems and performance criteria are monitored and broadcast to the web. The building acts as a learning tool for occupants, other schools, and the general public. The combination of maximized photovoltaic surface matched with low energy consumption creates a positive net energy production that is four times the building’s annual consumption.